Hemma i jkpg

I Tordags åkte jag till min syster och skulle överraska min mamma.
Resa var gratis som tur var annars kunde jag nog inte åkt.
När jag kom hem umgick jag med syster och åt sushi och sen satt vi och pratade och lekte med LEJA.
fredag var vi i stan och handlade och gjorde semlor till byggkillarna i huset. Dem blev jätte glada.
mamma kom till Lina i fredags och jag hoppade ut från garderoben och hon blev så glad att hon grät.
Sen åt vi pizza och hade mys framför tv. Vi fick vara barnvakt.
i ördag stack vi till A6 och kollade på kläder men jag hittade inget. Åkte och hälsade på mormor som har flyttat in till stan i en mysig lägenhet. sen åkte vi hem och lagade en så otroligt god mat. Kycklingfille med pesto och klyftpotatis. Emil och familj kom och hälsa på.
söndags åkte jag med bror till aneby och umgicks med Julia och mtilda det var väldigt trevlig, sen åkte jag hem och var med familjen och sedan hem till syrran som jag sitter hos nu och väntar på att få lägga oss.
I morgon åker jag tillbaka till gbg.
ha det så bra

Min farmosfarmor tror vi

Tycker ni inte jag är lik min farmors farmor.

HAHA

vecka 4

Ja då är vi inne på denna vecka. helgen var det överraskningsfest för en vän till familjen.
sen i söndags jobb och i måndags kväll jobb.
Fick reda på våran biokemi tenta och var 1,5 poäng från att sätta VG hur iriiterande är inte detta då?
Sen i morgon ska jag klippa mig och bli fin.
Helgen kanske födelsedagsfest hos Tobbe i frölunda. Kan bli roligt då han ska baka massa goda tårtor..Mumma!
Sen ska jag inte göra alls mycket utan bara ta det lugnt. Varit en ganska stressad vecka då det blev en hel del jobb.

Asså föreläsningarna vi har är så intressant och bra. Om inte alla människor kunde få möjlighet att få kunskap ur ett vetenskapligt perspektiv vad mat har för betydelse. människor ser bara över hur maten är i media och hur vi ska äta, men det är så fel fel fel...ska ni fråga någon fråga en dietist.

GI eller inte

Vi håller på att läsa artiklar som är för och emot GI metoden. Väldigt spännande kan jag säga och efter mina biokemi timmar i bänken kan man börja sätta ihop ett och annat om vad som är viktigt för att kroppen ska kunna fungera. GI är ett väldigt effektivt sätt att gå ner i vikt snabbt och ändå få äta dig mätt. Det enda man behöver göra är att strunta i Kolhydraterna.Är detta så bra? visst om man vill gå ner i vikt. Men det Finns inget vetenskaplig undersökning som säger att det inte kan ge framtida biverkningar.

Jag håller nog med om att denna diet är inte hälsosam då du måste få i dig kolhydrater för att hålla din kropp i bästa form och att alla funktioner/enzymer i kroppen ska fungera. Det finns faktiskt en anledning till att vi äter kolhydrater och vet du varför? Det vet jag. Din hjärna är prio nummer ett och får inte den glukos från maten (kolhydrater) så börjar det bryta ner fett och proteiner som din kropp har lagrat i fettdepåer och muskler. Denna process tar väldigt mycket energi, för kroppen att göra om fett och proteiner till glukos och ketokroppar. Hjärnan ställer in sig på små doser av energi. Så när du inte ha en varienrade kost rubbas något i kroppen då proteiner, fett och kolhydrater är beroende av varandra för att få en fungerade system i kroppen.

Självklart är detta mina tankar och mina åsikter.
Men jag tror även att en varierande kost och träning ger kroppen den ultimata processen att hålla igång och leva länge. Man ka äta allt bara i måttliga mängder.

TRÄNA ÄTA OCH SOVA så mår man bäst!!

Sov gott

Nu ska jag skriva.

ja då bröt jag mitt löfte om att skriva igen. Men veckan har rullat på som bara den och förra fredag var det tenta fest och termins fest men några från klassen. Vi hade det jätte roligt, men jag var nog väldigt trött. Vi gick till ett ställe som heter Lounge och dansade lite, men det var så trångt så det gick kanppt komma fram men det var helr okej. Sen har jag bokat klipptid till nästa onsdag. det ska bli så undebart att få fixa till håret. det är helt hemskt.

Sen har vi börjat en ny kurs i skolan, Näringslära. det är så otroligt intressant och vi kommer bli proffs på uträkningar med mat och hur mycket energi vi får i oss och hur mycket man igentligen behöver. Har en grym dietist som föreläser och hon är intressant och lyssna på. Det är verkligen så roligt och intressant nu, att få bli mer proffisonell än vad svenne banane är och kunna se till att få rätt kost. tyvärr finns det ju inte på svart och vitt vad man ska äta, men rekommendatioen på vad kroppen behöver och vilken balans intaget ska vara för att du ska kunna fungera på topp.

Träningen är i full gång och löpning har stått i fokus nu när jag ska sänka mitt fetthalt i kroppen. Sprobger ca 4 gånger i veckan och sedan gymmer för att köra armar, mage rygg och allt det andra :) 
känns skit bra och ska fakriskt sticka i väg snart här.

I helgen ska jag jobba och kristian också. Hade en uträkning om vad för utgifter vi hade i mat väg och det var helt sjukt mycket kag vill inte ens säga det. Måste skärpa oss med det. Vet att vi kan leva så snålt som 500 kr i veckan på mat.

Saknar min vänner och familj i Jkpg och vill träffa dem:(

Städdag i dag jätte tråkigt. Ha det bra puss

LITE BILDER FRÅN NYÅR OCH FESTEN I HELGEN!


Mamma på nyår


mamma och Bobban


fruktfat


ett jätte hemskt kort taget av bob


Anders och Matilda


Josefine Anders och Josefine


Lydia
Denna vecka

Asså jag har inget roligt att rapportera. tenta plugg tenta plugg.
Det är så jäkla svårt också. Kämpa kämpa!

Besviken

Måste ni vara på mig:( Förlåt för att jag inte har skrivit något, men ska försöka bättra mig för 2010.
Julhelgen kunde inte bli mer undebar än vad den blev. Massa kärlek med familj och några fina paket från min Kristian.  Nyår firade vi med mamma och hennes sambo. Sen kom Kristian familj och ringade in det nya året.

För tillfället sitter jag och har pluggat i 6 h och är helt körd. Biokemi som är som det låter svårt och krånligt med mycket nytt att ta in. Kristian är på jobbet och kommer hem om 15 min. Tiden har gått jätte fort sen han åkte men det har varit jätte tråkigt utan honom. Om 3 månader har vi varit tillsammans i 5 år och bott i hop i 4 år. Asså vart har tiden tagot vägen. Känns som att det vi har finns kvar där och det är väl fint att man känner så fortfarande för varandra. Vi försöker planera in en resa i sommar för den som vi gjorde till Grekland förra året var en av det bästa upplevelse jag gjort med honom så vi ska försöka spara lite nu när ekonomin kommer tillbaka i Jan och behöver inte vara världens fattigaste i 2 månader.

Nyårslöften som jag hoppas kommer slå in.

Träffa mina vänner mer i Jkpg/ Och att Dem kommer till MIG!

En resa med Krille i sommar. Vill till USA, men men får se ekonomin.

Hmm träningen får köra igång.

Ge järnet i skolan och klara hela terminen.

Vara lika glad och posetiv till livet  och känna att jag lever mitt liv.

VILL FÖRLOVA MIG, (läs detta krille) och bli friad på det bästa sättet (helt oanad när det sker), behöver inte gifta oss på en gång. Se syrran!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!